Turistički centar Kopaonik

Turistički centar Kopaonik se nalazi u samom vrhu evropskih ski destinacija, a na domaćoj listi drži ubedljivo prvo mesto. Vrhunski tereni izazov su za majstore smučanja, ali i rekreativci i početnici mogu da uživaju u kilometrima dugim stazama za alpsko i nordijsko skijanje. Raspon sportskih, wellness i zabavnih sadržaja je impresivan i pokazuju zašto je ovaj centar u neprestanom usponu.

Kopaonik pruža neizmerno uživanje svim skijašima: alpske i nordijske staze povezane su mrežom žičara i liftova i duge su šezdesetak kilometra. Kopaonik je i planina svetlosti – obasjan je Suncem dve stotine dana u godini. Pančićev vrh je simbol planine – nalazi se na nešto više od dve hiljade metara nadmorske visine, a panoramski pogled sa ovog mesta ubraja se među najlepše u Srbiji. Veličanstveni izlasci i zalasci sunca i raskošna priroda predstavljaju posebnu draž Kopaonika koji se naziva i „krovom Srbije”.

Novine u ovogodišnjoj  sezoni

Novu sezonu Kopaonik dočekuje sa dve nove staze na lokaciji Gvozdac, a sistemom za veštačko osnežavanje pokriveno je bezmalo čitavo skijalište. Izgradnjom duplog ski lifta na Marinim vodama, povećan je kapacitet prevoza skijaša. Takođe, za ljubitelje veoma popularnog noćnog skijanja, Ski centar će, pored staza ,,Malo jezero“ i „Karaman greben“, otvoriti još jednu noćnu stazu –„Pančićev vrh”. Novina koja će dočekati goste je Taxi tabač koji služi za vožnju i prevoz skijaša.

Avantura park i ski vrtić

Uređene staze, moderne žičare, sadržaji za sve vrste sportova na snegu sinonim su za avanturu i izazove. Zahvaljujući savremenim hotelima i vilamа, kao i nizu pratećih sadržaja za aktivan i pasivan odmor, Kopaonik predstavlja jednu od najpopularnijih i najposećenijih destinacija za odmor, ne samo zimi, već i tokom čitave godine. Bob na šinama, zip-line i tubing otvoreni su tokom cele godine. Otvaranjem Avantura parka – adrenalinske atrakcija za decu i odrasle, turistička ponuda Kopaonika je bogatija za još jedan uzbudljiv sadržaj. Porodice sa decom mogu zajedno uživati u snowparku, uz sankanje, klizanje, pravljenje Sneška Belića… Za prve dečje ski korake osmišljen je „ski vrtić“ sa pokretnom trakom i karuselom koji mališanima olakšava ovladavanje osnovnim skijaškim veštinama.

Zabava i wellness

Turistički centar živo pulsira ne samo na ski stazama i „adrenalinskim terenima“, već i u mnoštvu kafića i restorana u kojima se služe specijalitet ovog kraja. Sadržaji Wellness & Spa centra (otvoreni i zatvoreni bazeni sa relaks zonom, slano-ledene pećine, saune, tepidarijumi, đakuzi kade, parna kupatila, razne vrste masaža) pružaju vrhunske usluge i posebne užitke. Boravak na Kopaoniku može se upotpuniti i izletom do obližnje Jošaničke Banje koja se rekonstrukcijom balneološkog kupatila iz 1935. godine i otvaranjem ambulantne fizikalne medicine vratila na mapu zdravstvenog turizma Srbije. Realizacijom projekata kompletnog uređenja banjskog parka sa izgradnjom otvorenog bazena sa termomineralnom vodom, izgradnja keja, rekonstrukcije Starog kupatila i izgradnje Blatnog kupatila stvoreni su uslovi za razvoj zdravstvenog i rekreativnog turizma Jošaničke Banje.

Turistički informativni centar

Mesto gde se mogu dobiti sve informacije o smeštajnim kapacitetima, aktuelnim dešavanjima, ugostiteljskoj i gastronomskoj ponudi planine kao i pristup različitim sadržajima uz vizuelne i interaktivne metode je Turistički informativni centar Kopaonik. U info centru nalazi se suvenirnica u kojoj su turistima dostupni promotivni materijali, brošure, prospekti restorana i hotela, gde se mogu kupiti unikatni suveniri ručne izrade i dekorativni predmeti sa motivima Kopaonika.

BelGuest
Foto: TO Raška i MK Mountain Resort
Info: Turistička organizacija Raška i Love Kopaonik