Za golfere i ljubitelje mirnih reka

///Za golfere i ljubitelje mirnih reka

Za golfere i ljubitelje mirnih reka

Vikend u Žablju

Najveća turistička atrakcija Žablja je golf teren kraj same obale Tise s lepim pogledom na okolnu ravnicu. Za aktivan odmor, privlačni su i sadržaji dva Parka prirode – Stara Tisa kod Bisernog ostrva i Jegrička. Uređene plaže, veslanje, zabačena udica među „tepihe” belih lokvanja… kao i osobita čuruška vina i sirevi, jedinstven srpski viski… deo su čari boravka u Žablju.

Ukoliko ste golfer, uživaćete u ovom plemenitom sportu, a ако želite da napravite svoje prve korake u ovoj igri koja traži smirenost i strategijsko razmišljanje u Klubu se organizuju posebni golf demo dani. Nakon odigrane partije, imaćete prilike da probate specijalitete Vladimira Matića,  vrsnog, međunarodno nagrađivanog kuvara.

Tiha Tisa i zavojita Jegrička

Park prirode Stara Tisa kod Bisernog ostrva nudi vam kupanje i boravak  na lepo uređenoj  plaži, ribolov, vožnju čamcima… Jedno od upečatljivih mesta je i impozantna čuruška Rođina vetrenjača koja je sazidana od gotovo sedamdesehiljada opeka. Za gastronomske užitke, tu je riblja čarda Tiha Tisa, a jedno od zanimljivih mesta je i  bombondžijska zanatska radnja Bombonica. Ako volite vina, nemojte otići iz Čuruga a da ne probatate sjajna vina vinarije Botić, kao i odlične domaće sireve gazdinstva Radišić.
U Parku  prirode Jegrička, takođe, možete zabaciti udicu i okupati se u čistoj vodi ove rečne lepotice koja je poznata pod imenom pupčana vrpca Bačke. U Gospođincima, kupite povrće, a u selu Đurđevu probajte srpski viski  Dve golubice, kao i slasne lubenice.

BelGuest
Foto: TO Žabalj
By |2018-08-02T13:07:10+00:00avgust 2nd, 2018|Priroda i avanture, Širom Srbije|0 Comments

BelGuest Magazin

BelGuest Magazine je turistički magazin visokog kvaliteta, koji izlazi u kontinuitetu od 2001. godine. Glavni partner nam je Turistička organizacija Srbije. Naš osnovni cilje jeste promocija turističke i kulturne ponude, kao i događaja u najvećim gradovima Srbije – Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Kroz tekstove, putopise i intrevjue pokrivamo širok spektar tema: od prezentacije kulturnog nasleđa, preko tematskih turističih ruta i izleta, sve do zanimljivih „sitnica“, poput odabranih suvenira, vina i hrane.

BelGuest Leto 2018

BelGuest Fall/Winter 2018