Volim te zeleno

Volim te zeleno

Seosko domaćinstvo „Drinski raj”

Seosko domaćinstvo „Drinski raj“ nalazi se na samoj obali Drine, tačnije Zvorničkog jezera, u mestu Velika Reka nedaleko od Malog Zvornika. Dvorište kompleksa je obraslo u gusto zelenilo te je stoga i čitav prostor dobio epitet „rajskog”.

Ovo je jedno od najatraktivnijih naselja u drinskom slivu naročito zbog predivne, netaknute prirode, veštačkog jezera – staništa retkih vrsta ptica i riba. Restoran i motel izgrađeni su od cigle i crnog bora, što prostoru daje toplinu. Restoran ima kamin, sač, prelepu terasu i dvorište sa ležaljkama tik uz reku. Za sport tu su teren za odbojku na pesku, golići za mali fudbal i bazen. Postoji drveni mol kao i  gumeni čamac za atraktivnu plovidbu jezerom. Dvorište izlazi na reku, što je važno za sve ljubitelje kupanja.

Domaćinstvo se sastoji od ukupno 8 dvokrevetnih, trokrevetnih i četvorokrevetnih soba koje su savremeno opremljene. Gostima je na raspolaganju i apartman sa mogućnošću samostalnog pripremanja hrane. Otvoren bazen rezervisan je samo za goste. Posebno uživanje pruža obližnji vidikovac s panoramskim pogledom na krivudavu Dinu.

U Velikoj Reci održavaju se neke od popularnih manifestacija: međunarodna kajak-kanu regata, malozvornička Skobaljijada i Gurmanijada, Drinska regata, Dani sportsko, rekreativnog i kulturnog turizma „Drina je smisao života“, međunarodni kup u ribolovu i mnoge druge. Zanimljivo je je posetiti i obližnji Soko-grad.

By |2018-07-11T14:27:58+00:00jun 28th, 2018|Seoski turizam, Širom Srbije|0 Comments

BelGuest Magazin

BelGuest Magazine je turistički magazin visokog kvaliteta, koji izlazi u kontinuitetu od 2001. godine. Glavni partner nam je Turistička organizacija Srbije. Naš osnovni cilje jeste promocija turističke i kulturne ponude, kao i događaja u najvećim gradovima Srbije – Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Kroz tekstove, putopise i intrevjue pokrivamo širok spektar tema: od prezentacije kulturnog nasleđa, preko tematskih turističih ruta i izleta, sve do zanimljivih „sitnica“, poput odabranih suvenira, vina i hrane.

BelGuest Leto 2018

BelGuest Fall/Winter 2018