Prestonici Srbije, gradu Beogradu, jedinstven pečat daju dve velike reke: Sava i Dunav, kosmopolitski duh i srdačnost Beograđana. Preporučujemo da svakako posetite sledeće ambijente: Beogradsku tvrđavu i park Kalemegdan, boemsku četvrt Skadarliju, pešačku zonu Knez Mihailove ulice, stari Zemun, Dvorski kompeks, zelenu oazu na jezeru Ada Ciganlija, Topčiderski park, toranj na Avali, kao i muzeje u kojima su čuvaju dela upisana na Uneskovu listu „Pamćenje sveta“.

Beogradska tvrđava

Beogradska tvrđava i park Kalemegdan muzej su istorije grada pod vedrim nebom. Statua „Pobednik“ je simbol grada. Sa platao kraj „Pobednika“ pruža se upečatljiv panoramski pogled na ušće Save u Dunav.

Gradsko jezgro

Pešačka i trgovačka zona Knez Mihailove ulice i Trg Republike predstavljaju jednu od najvrednijih arhitektonskih ambijentalnih celina u kojoj uvek snažno pulsira život.

Boemska četvrt Skadarlija

Jedan od retkih sačuvanih ambijenata starog Beograda s kraja 19. veka nudi posetiocima provod u restoranima u kojima se svira i peva starogradska muzika i pripremaju specijaliteti nacionalne kuhinje.

Na obalama Save i Dunava

Posebno blago grada nalazi se na rečnom priobalju. Splavovi, klubovi, kafei, obilje zelenila, pešačke i biciklističke staze kraj Save i Dunava pružaju jedinstven doživljaj Beograda.

Hram Sv. Save

Jedna od najvećih pravoslavnih crkava na svetu posvećena je velikanu nacionalne istorije – Svetom Savi koji je, između ostalog, zasužan za autokefalnost Srpske crkve. Hram je imozantan kako spolja, tako i unutra.

Dvorski kompleks

Kraljevski i Beli dvor, koji sačinjavaju dvorski kompleks, svedok su novije srpske i jugoslovenske istorije. Izgrađen je za dinastiju Karađorđević. Na dvoru danas živi prestolonaslednik Aleksandar II.

Topčiderski park

Dvorski park i Milošev konak – rezidencija velikog srpskog vladara Miloša Obrenović govore o istoriji oslobađanja Srbije od Turaka. Ogroman i raskošan platan simbol je Topiderskog parka.

Stari Zemun

Nekada grad na samoj granici Zapada i Istoka i danas odiše duhom Austro-ugaraskog carstva. Kula Gardoš sa panoramskim pogledom na Dunav, znamenje je starog Zemuna.

Ada Ciganlija

Posetite „More Beograda“ – rečno jezero okruženo gustom šumom. Na njegovim obalama nalazi se nizj kafea, restorana, sportskih terena. Poseban doživljaj prostora pružiće vam vožnja biciklom oko jezera.

Toranj na Avali

Televizijski toranj na istoimenoj planini jedan je od simbola grada. Sa njegovog vrha pruža se nezaboravan panoramski pogled na grad i njegovu okolinu.

UNESCO – Pamćenje sveta

Arhiv Nikole Tesle – genijalnog naučnika koji je „osvetlio planetu“ – može se videti u istoimenom muzeju.
„Miroslavljevo jevanđelje“, najstarija, bogato ilustrovana ćirićična rukopisna knjiga iz 12. veka izložena je u Narodnom muzeju.
U Istorijskom arhivu Srbije nalazi se još jedna svetska dragocenost: telegram objave Prvog svetskog rata.

Blizak susret sa gradom

Većina top atrakcija Beograda nalazi se u relativno malom prostornom krugu. Ukoliko odaberete da grad istražujete samostalno i smestite se u neki od brojnih apartmana koji su  većinom locirani u neposrednoj blizini  znamenitosti i to iskoristite kao pogodnu polazišnu tačku za blizak susret s Beogradom, preporučujemo da konsultujete jedan od najbogatijih rezervacionih sajtova: www.apartmani-u-beogradu.com