Svemirski brod za usredsređen rad

///Svemirski brod za usredsređen rad

Svemirski brod za usredsređen rad

Mokrin kuća

Selo Mokrin kraj Kikinde poznato je kao stanica Orijent ekspresa, rodno mesto Mike Antića, velikog srpskog pesnika, čuveno i po živopisnoj olimpijadi u tucanju uskršnjim jajima, borbama guskova i posebnoj vrsti sira. Odnedavno, zahvaljujući Mokrin kući, postalo je centar razvoja kreativnih industrija i primer ruralnog turizma posebne vrste.

Bili smo nakratko gosti Mokrin kuće, ali smo u njoj proveli savim dovoljno vremena da se uverimo da je reč o jednoj izuzetnoj zamisli. U velikom dvorištu, pored adapatirane stare kuće u kojoj se nalaze udobni apartmani svedenog dizajna, izgrađene su hale različitih namena: u jednoj je restoran i kafetarija, u drugoj radni prostor, u trećoj ljupki hostel. Mokrin kuća ima i mali bazen i teretanu. Čitav kompleks nalikuje na svemirski brod koji se odnekud spustio u zeleno banatsko dvoriše.

Posao se nosi sa sobom

Razgovaramo sa Marijom Petrović – Čavić, projekt mendžerkom, koja nam objašnjava zamisao: „Koncept ruralnog coworkinga sve je rasprostranjeniji u svetu. Ideja je da se posao ponese sa sobom i opušteno radi u mirnom, lepom i stimulativnom seoskom ambijentu. Otvaranje ove kuće pionirski je poduhvat, koji promoviše i novi vid turizam, a na njegovom čelu je Ivan Brkljač iz  kompanija Terra Panonica”.

Foto: Rozana Sazdić & Mokrin kuća
By |2018-07-11T16:27:41+00:00jul 4th, 2018|Seoski turizam|0 Comments

BelGuest Magazin

BelGuest Magazine je turistički magazin visokog kvaliteta, koji izlazi u kontinuitetu od 2001. godine. Glavni partner nam je Turistička organizacija Srbije. Naš osnovni cilje jeste promocija turističke i kulturne ponude, kao i događaja u najvećim gradovima Srbije – Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Kroz tekstove, putopise i intrevjue pokrivamo širok spektar tema: od prezentacije kulturnog nasleđa, preko tematskih turističih ruta i izleta, sve do zanimljivih „sitnica“, poput odabranih suvenira, vina i hrane.

BelGuest Leto 2018

BelGuest Fall/Winter 2018