Selo Tršić: Odsanjan san

///Selo Tršić: Odsanjan san

Selo Tršić: Odsanjan san

Konak Mišić

Dok mnogi mladi ljudi žude za američkim snom „negde“ u svetu, on je izabrao da odsanja u Srbiji i pretvori staro porodično domaćinstvo u dom za turiste sa svih meridijana. U idiličnom ambijentu proplanaka, šuma i potoka, Peđa Mišić je napravio mesto za uživanje.

Konak Mišić se nalazi u neposrednoj blizini rodne kuće Vuka Karadžića i turističkog kompleksa Tršić, gde autentični objekti narodnog graditeljstva i muzejske postavke dočaravaju način života u Srbiji u 18. i 19. veku. Jedan stari vajat postoji i u domaćinstvu Mišića, ali je opremljen za smeštaj gostiju. Od konaka staza vodi do guste šume u kojoj domaćini organizuju šetnje, vožnje bicikala i sakupljanje šumskih plodova. Pored vajat apartmana, prelepo su uređene i sobe u kući. Međutim, malo vremena ćete tu provesti u kada je tu predivno dvorište, bašta, „vaša“ kafanica…

Radionice, sedeljke i pričaonice

Kafana je centralno mesto okupljanja. Tu možete zaviriti u majka Ljubine recepte, naučiti kako se pripremaju tradicionalna srpska hrana i pića, a ovde se organizuju radionice keramike, kaligrafije, tkanja, izrade suvenira …

Energija šuma i voda

Obeležene pešačko- biciklističke staze vode od konaka Mišić do manastira Tronoša, planina Gučevo, Cer i Mačkov kamen, a desetak kilometara udaljena je Banja Koviljača i reka Drina.

Umetnička kolonija i eko kamp

Peđa Mišić i njegova porodica su suorganizatori multimedijalne umetničke kolonije koja povezuje mlade stvaraoce,kao i eko kampa, na kome je do sada učestvovalo preko stotinu volontera iz 20 zemalja sveta.

Tekst: Roza Sazdić
Foto: Arhiva Konak Mišić
By |2018-08-06T10:44:03+00:00jun 28th, 2018|Seoski turizam, Širom Srbije|0 Comments

BelGuest Magazin

BelGuest Magazine je turistički magazin visokog kvaliteta, koji izlazi u kontinuitetu od 2001. godine. Glavni partner nam je Turistička organizacija Srbije. Naš osnovni cilje jeste promocija turističke i kulturne ponude, kao i događaja u najvećim gradovima Srbije – Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Kroz tekstove, putopise i intrevjue pokrivamo širok spektar tema: od prezentacije kulturnog nasleđa, preko tematskih turističih ruta i izleta, sve do zanimljivih „sitnica“, poput odabranih suvenira, vina i hrane.

BelGuest Leto 2018

BelGuest Fall/Winter 2018