SILAFEST 2018.

SILAFEST 2018.

Jubilarni, Deseti međunarodni festival turističkog i ekološkog filma SILAFEST 2018. održaće se od 26.08. do 1.09. u Velikom Gradištu i na Srebrnom jezeru.

SILAFEST je deo lanca filmskih festivala CIFFT koji okuplja najbolje festivale ove vrste filmova u svetu Njujork, Los Anđeles, Varšava, Berlin, Kan, Porto, Beč, Istanbul… Ova jedinstvena ekološko-turistička manifestacija na našim prostorima, okupiće desetine, režisera, producenata i drugih tvoraca turističkih i ekoloških filmova iz čitavog sveta koji su se našli u užem izboru za festivalske nagrade. Naime, od 180 pristiglih filmova selekciona komisijja je odlučila da žiriju i festivalskoj publici prikaže 72 najboljih ostvarenja.

Izuzetan značaj ovogodišnjem festivalu daće i engleski filmski stvaralac Kolin Artur koji je ujedno i Predsednik žirija. Kolin Artur je sa svojom suprugom Sarom radio sa najvećim svetskim imenima – od Kjubrika, preko Dejvida Linča do Ridlija Skota. Osnivač je i vlasnik čuvene kompanije za filmske efekte Dream factory. Šest filmova na kojima je radio je nominovano ili dobilo Oskara. Pored Artura Colina, žiri ovogodišnjeg festivala sačinjavaju i druga izuzetna imena svetskog filma.

By |2018-10-21T13:09:39+00:00avgust 26th, 2018|Događaji, Ljudi i događaji|0 Comments

BelGuest Magazin

BelGuest Magazine je turistički magazin visokog kvaliteta, koji izlazi u kontinuitetu od 2001. godine. Glavni partner nam je Turistička organizacija Srbije. Naš osnovni cilje jeste promocija turističke i kulturne ponude, kao i događaja u najvećim gradovima Srbije – Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Kroz tekstove, putopise i intrevjue pokrivamo širok spektar tema: od prezentacije kulturnog nasleđa, preko tematskih turističih ruta i izleta, sve do zanimljivih „sitnica“, poput odabranih suvenira, vina i hrane.

BelGuest Leto 2018

BelGuest Fall/Winter 2018