Nušićijada je kolažni festival,  praznik humora i veselja, koji objedinjuje pozorište, film, muziku, ulična dešavanja…  U tri festivalska dana, Ivanjica se preobražava u staru varoš s kraja 19. i početka 20. veka, što je  jedan od glavnih „magneta“ za posetioce kojih je iz godine u godinu sve više. Originalan koncept, utemeljen na građanskom duhu, doveo je Nušićijadu na mapu evropskih festivala. Festival je  dva puta  dobio prestižno obeležje „EFFE-Evropa za festivale, festivali za Evropu“. Takođe, Turistička organizacija Srbije uvrstila je Nušićijadu među pet najznačajnijih domaćih festivala.

Posetiocima festivala pokloniće se glumci Kraljevačkog pozorišta sa predstavom „Ožalošćena familija”, Ljilja Stjepanović, Tanja Bošković, Rade Marković, Mina Lazarević, Ljubomir Bandović sa dva sjajna komada „Čorba od kanarinca’’ i „Veliki talas’’, Zvezdara teatra, kao i glumci amaterskog pozorišta iz Ivanjice. Dobrodošlicu svim posetiocima Nušićijade u posebnom, autentičnom ambijentu bine „Okruglo pa na ćoše’’ poželeće glumci Petar Strugar, Uroš Jovčić i Đorđe Stojković u „Bojama šteka’’, dok će im večernje časove kroz kabare program ulepšati Ivan Bekjarev.

Jedinstven po sadržaju i formi festival „Nušićijada’’ sve ljubitelje kulture i zabave poziva da budu „viđeni u Ivanjici’’ od 22. do 25. avgusta 2019. godine.

Program i više informacija na: nusicijadaivanjica.rs