Sveta mesta doline Pčinje

2019-04-02T15:20:11+02:00

Na krajnjem jugu Srbije, podno Dukat planine, nastaje reka Pčinja koja na svom putu ka Makedoniji, formira jednu od najlepših rečnih dolina naše zemlje. Ovaj zanimljiv predeo u svojim vrletima čuva značajne stranice srpske srednjovekovne istorije. Donosimo Vam foto-priču o tri najznačajnije svetinje iz doline Pčinje.

Pećine istočne Srbije

2019-04-02T15:55:45+02:00

U planinama istočne Srbije krečnjačke stene zauzimaju veliko prostranstvo.  Delovanjem erozije nastalo je mnoštvo vrtača, uvala, klisura, vodopada, pećina... To je čudesan fenomen ovog podneblja u kojem postoji najveća koncentracija pećina u Srbiji. „Već dugo istražujem ove čarobne podzemne prostore”, Stanko Kostić, uvodeći  nas u svet dvorana, figurina, svetlucavog nakita.  

Izložba stari zanati

2019-12-15T15:59:25+01:00

Šaroliki svet Turistička organizacija Srbije, u sardanji s kompanijom „Beograd na vodi“, već duže vreme organizuje tematske izložbe na otvorenom, u lepom i inspirativnom prostoru Sava promenade – šetališta na samoj obali reke Save. U toku je izložba sa temom starih zanata čiji vam deo prenosimo.  Fotografije su delo Rozane Sazdić.

„Kragujevac za početnike i starosedeoce“

2019-04-02T15:57:11+02:00

„Fotografije koje sam godinama snimao pričaju svoju priču o gradu, jednu vizuelnu istoriju koja se lako i prirodno i bez suvišnih pojedinosti odvija pred našim očima. Ljudi čine knjigu realnom. većinom su to detalji istrgnuti iz života, one prave lajf fotografije koje nastaju u deliću sekunde koji ne možete predvideti“.

BelGuest Magazin

BelGuest Magazine je turistički magazin visokog kvaliteta, koji izlazi u kontinuitetu od 2001. godine. Glavni partner nam je Turistička organizacija Srbije. Naš osnovni cilje jeste promocija turističke i kulturne ponude, kao i događaja u najvećim gradovima Srbije – Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Kroz tekstove, putopise i intrevjue pokrivamo širok spektar tema: od prezentacije kulturnog nasleđa, preko tematskih turističih ruta i izleta, sve do zanimljivih „sitnica“, poput odabranih suvenira, vina i hrane.

BelGuest Summer 2019

Go to Top