POGLED IZBLIZA

POGLED IZBLIZA

Povodom 115 godina od osnivanja Muzeja grada Beograda u ponedeljak, 15. oktobra, u Muzeju Paje Jovanovića otvorena je izložba „Pogled izbliza. Atelje Paje Jovanovića”. Autor izložbe je Isidora Savić, kustos Muzeja grada Beograda.

Izložba „Pogled izbliza. Atelje Paje Jovanovića” posvećena je oživljavanju enterijera i evociranju atmosfere Pajinog bečkog ateljea, čiji je inventar, po želji umetnika, predat na čuvanje Muzeju grada Beograda 1952. godine. Umetnikove slike, crteži, skice, lični predmeti i slikarski rekviziti, koji su bili sastavni deo nekadašnjeg luksuznog ateljea u Beču, biće izloženi u Muzeju Paje Jovanovića.

Izložba Pogled izbliza. Atelje Paje Jovanovića trajaće do 26. januara 2019. godine.

By |2018-10-21T13:08:58+00:00oktobar 17th, 2018|Događaji|0 Comments

BelGuest Magazin

BelGuest Magazine je turistički magazin visokog kvaliteta, koji izlazi u kontinuitetu od 2001. godine. Glavni partner nam je Turistička organizacija Srbije. Naš osnovni cilje jeste promocija turističke i kulturne ponude, kao i događaja u najvećim gradovima Srbije – Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Kroz tekstove, putopise i intrevjue pokrivamo širok spektar tema: od prezentacije kulturnog nasleđa, preko tematskih turističih ruta i izleta, sve do zanimljivih „sitnica“, poput odabranih suvenira, vina i hrane.

BelGuest Leto 2018

BelGuest Fall/Winter 2018