Maestro Jewelers predstavlja

Teme dizajna kolekcije Moriah sačinjene su od različitih kombinacija dijamanata, zlata i kamena sa Hramovne gore u Jerusalimu. Dijamanti su najdragoceniji kamen na svetu, zlato je oličenje plemenitosti, a jerusalimski kamen potiče s najsvetijeg tla na planeti zemlji. Uz svaki komad nakita, delić Jerusalima nosite sa sobom, nosite ga blizu srca, „dodirujući“  tri milenijuma dugu istoriju.

Moriah ili Hramovna gora je mesto na kojem je Gospod od praha sačinio Adama, gde su Kain i Avelj prineli žrtve, gde je Avram na žrtvu ponudio Isaka i gde posejao seme tri velike religije – judaizma, hrišćanstva i islama.  Hramovna gora zauzima središnje mesto između planine Zion na kojoj se nalazi Zid plača, ostaci hrama koji je izgradio kralj Solomon i Maslinske gore i Golgote, svetih mesta hrišćana. Sam vrh gore danas  se nalazi u središtu džamije Al Aksa gde se, po predanju, prorok Muhaamed uzneo na nebo.

IDC Moriah krst − privezak na dar

Maestro Jewelers, renomirani brend kvalitetnog nakita i satova u Beogradu, nudi široki izbor dijamantskih vereničkih prstenova jedinstvenog dizajna. Uz kupljeni verenički prsten, Maestro Jewelers daruje krst ručne izrade iz limitirane IDC (Israel Diamond Center) ekskluzivne kolekcije nakita Moriah. Krst je sačinjen od zlata, sa dijamantom, od autentičnog  kamena sa Hramovne gore.

Blio da je reč o privescima ili prstenju, svaki pojedinačni komad ručno je izrađen. U nakit je utkana ideja o zlatnim i dijamantskim komadima koji u svom središtu imaju jerusalimski kamen koji je noseća inspiracija dizajna. Kolekcija se sastoji od komada limitirane izrade uz koje se dobija sertifikat o autentičnosti, kao i priča o simbolima koji su suštinski za Sveti grad. Svaki komad nakita Moriah teži da poveže svakog pojedinca na svetu, bez obzira gde se nalazi, sa unutrašnjom lepotom, mirom i moralnim vrednostima koje su osobine „duha Jerusalima“, a drago kamenje i plemeniti metal koje se koristi u izradi predstavlja snagu ovog čudesnog grada i njegove vrednosti: jerusalimski kamen potiče sa najsvetijeg tla na svetu, dijamant je najskupoceniji kamen koji simbolizuje nepobedivost i večnost, zlato je najplemenitiji metal koji simbolizuje toplinu Sunca i trajnost.

INFO:
Maestro Jewelers
Nušićeva 12a
11000 Beograd
www.maestro.rs