Leto je bliže nego što mislite 

Najveća i najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i jugoistočnoj Evropi svakog februara uspešno promoviše najnovije trendove i zbivanja u međunarodnoj turističkoj industriji i otvara nove perspektive u razvoju turističkog biznisa. Događaj je simbol turističkog predstavljanja za sve učesnike turističke privrede i pokretač jačanja svih potencijala privredne grane turizma i ugostiteljstva u Srbiji i regionu.

U halama Beogradskog sajma predstaviće se najznačajnije turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, vazduhoplovne kompanije, međunarodni tur operatori, i posetiocima ponuditi aranžmane za predstojeću turističku sezonu. Jedan od najatraktivnijih segmenata u bogatoj ponudi Sajma turizma tradicionalno su first minute ponude i ekskluzivne sajamske pogodnosti za odmor u predstojećoj letnjoj sezoni.

Za tekuću zimsku sezonu i odmore na snegu u domaćim i inostranim ski centrima agencije za sajam pripremaju primamljivu last minute ponudu. Sve zainteresovane posetioce koji planiraju da ove zime odmor provedu u planinskim centrima, na skijalištima i uživaju u zimskim sportovima još na početku zimske sezone, najbolja ponuda biće predstavljena na Sajmu Expozim, od 29. novembra do 2. decembra 2018. u hali 4 Beogradskog sajma.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Bugarska, zemlja čiji je turizam u procvatu, a grad Plovdiv jedna od prestonica kulture u 2019 godini.

Domaće destinacije i znamenitosti Srbije na sajmu će biti predstavljene kroz kapacitete hotela i odmarališta i preporuku za odmor na planinama, u banjama i jezerima, u prirodnom ambijentu sa raznovrsnim sadržajima za odmor, zabavu, zdravstveni oporavak, sport i rekreaciju.

Uz stalno nastojanje da unapredi komercijalni aspekt sajma – prodaju turističkih aranžmana i najefektniju prezentaciju ponude izlagača, Sajam turizma kontinuirano je usmeren na jačanje poslovne posete, unapređenje poslovnih susreta i međusobnih kontakata domaćih privrednika i profesionalaca iz sveta koji dugi niz godina uspešno posluju u turizmu.

Upravo zbog toga, kao novina na Sajmu turizma uvodi se poslovni B2B portal namenjen registraciji kako izlagača, tako i poslovnih posetilaca i njihovom međusobnom umrežavanju. Usluga zakazivanja B2B sastanaka za sve registrovane učesnike biće besplatna.

Organizovanjem jedne od najuspešnijih manifestacija u zemlji i regionu, Beogradski sajam objedinjuje i promoviše sve grane turističke privrede, jer se uz Sajam turizma istovremeno odvijaju još tri manifestacije koje rastu svake godine po obimu i broju učesnika: 10. Međunarodni sajam vina, 15. Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme, HORECA – OPREMA i 15. Sajam suvenira „Posetite Srbiju“.

Izuzetan multimedijalni događaj uz celodnevne prateće programe na atraktivan način promovisaće brojne festivale i manifestacije, a upravo prezentacije, promocije i degustacije uz kosmopolitski duh, sajam čine podjednako privlačnim za poslovne posetioce, ali i najširu publiku.

Foto: Beogradski sajam