Zima na Goliji, Javoru i Mučnju

Ivanjicu okružuju tri planinske lepotice: Golija, Javor i Mučanj. Zbog okrepljujućeg vazduha i idealne nadmorske visine, čitav predeo je vazdušna banja koja se preporučuje za poboljšanje krvne slike. Kada se tome doda debeli snežni pokrivač, prekrasni pejzaži, gostoljubivi domaćini i zdrava gorštačka trpeza – to je već  niz argumenta da zimu provedete u seoskim domaćinstvima ovog zdravog podneblja. 

Ivanjica je rodno mesto seoskog turizma Srbije, sa višestruko nagrađivanim domaćinstvima i besprekornim recenzijama na internet portalima. Po prostranstvu ogromna planina Golija je proglašena za Park prirode, a u njenom okrilju nalazi se i Rezervat biosfere „Golija-Studenica“, upisan na Unesko listu prirodne baštine. Planina Javor ima drugu tradiciju lečenja malokrvnosti – pa je dobila epitet „fabrike crvenih krvnih zrnaca“.

Kod srdačnih domaćina

Gost koji jednom dođe u Kušiće, Katiće, Kumanicu, Daiće, Komadine… opčinjen je lepotom, uslugom, gastro ponudom. Zima na ivanjičkim planinama je uvek više od odmora zahvaljujući gostoprimljivim i toplim ljudima. Tako ćete vas na Goliji dočekati domaćini Vile Golijski dar, Golijskih konaka i Vile Avramović. Na planini Javor, pored sadržaja koji nudi hotel Javor, na Kušićima će vas domaćini Vile Angelina dočekati širom raširenih ruku i otkriti vam skrivene čari Javor planine.

U selu Katići, u samom podnožju planina Mučanj, možete se smestiti u hotelu Matović-Logos i Vili Pansiona Obradović. Pansion Obradović  je jedan od pionira seoskog turizma i ima niz osmišljnih zimskih sadržaja, između ostalog, i nazboravnu vožnju saonicama.