Crvena krvna zrnca i rumeni obrazi

///Crvena krvna zrnca i rumeni obrazi

Crvena krvna zrnca i rumeni obrazi

Zima na Goliji, Javoru i Mučnju

Ivanjicu okružuju tri planinske lepotice: Golija, Javor i Mučanj. Zbog okrepljujućeg vazduha i idealne nadmorske visine, čitav predeo je vazdušna banja koja se preporučuje za poboljšanje krvne slike. Kada se tome doda debeli snežni pokrivač, prekrasni pejzaži, gostoljubivi domaćini i zdrava gorštačka trpeza – to je već  niz argumenta da zimu provedete u seoskim domaćinstvima ovog zdravog podneblja. 

Ivanjica je rodno mesto seoskog turizma Srbije, sa višestruko nagrađivanim domaćinstvima i besprekornim recenzijama na internet portalima. Po prostranstvu ogromna planina Golija je proglašena za Park prirode, a u njenom okrilju nalazi se i Rezervat biosfere „Golija-Studenica“, upisan na Unesko listu prirodne baštine. Planina Javor ima drugu tradiciju lečenja malokrvnosti – pa je dobila epitet „fabrike crvenih krvnih zrnaca“.

Kod srdačnih domaćina

Gost koji jednom dođe u Kušiće, Katiće, Kumanicu, Daiće, Komadine… opčinjen je lepotom, uslugom, gastro ponudom. Zima na ivanjičkim planinama je uvek više od odmora zahvaljujući gostoprimljivim i toplim ljudima. Tako ćete vas na Goliji dočekati domaćini Vile Golijski dar, Golijskih konaka i Vile Avramović. Na planini Javor, pored sadržaja koji nudi hotel Javor, na Kušićima će vas domaćini Vile Angelina dočekati širom raširenih ruku i otkriti vam skrivene čari Javor planine.

U selu Katići, u samom podnožju planina Mučanj, možete se smestiti u hotelu Matović-Logos i Vili Pansiona Obradović. Pansion Obradović  je jedan od pionira seoskog turizma i ima niz osmišljnih zimskih sadržaja, između ostalog, i nazboravnu vožnju saonicama.

By |2018-07-19T12:48:53+00:00jul 19th, 2018|Banje i planine, Širom Srbije|0 Comments

BelGuest Magazin

BelGuest Magazine je turistički magazin visokog kvaliteta, koji izlazi u kontinuitetu od 2001. godine. Glavni partner nam je Turistička organizacija Srbije. Naš osnovni cilje jeste promocija turističke i kulturne ponude, kao i događaja u najvećim gradovima Srbije – Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Kroz tekstove, putopise i intrevjue pokrivamo širok spektar tema: od prezentacije kulturnog nasleđa, preko tematskih turističih ruta i izleta, sve do zanimljivih „sitnica“, poput odabranih suvenira, vina i hrane.

BelGuest Leto 2018

BelGuest Fall/Winter 2018